Kemal Serhatlı PMYO'da mezuniyet coşkusu

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, genç polis memurlarına, ?dürüstlükten ayrılmayın, ahlaklı olun, adaletli olun vicdanınızın sesine kulak verin.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Nuri Ateş ise 245 polisi emniyet teşkilatına taze bir kan olarak uğurlamanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu 10. dönem mezunları için tören okulda düzenlendi. Öğrenci ailelerinin de ilgi gösterdiği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Fikret Deniz buradaki konuşmasında, ?Mış gibi yapmayın, mı acaba diye sorun, yani dününü ve sorun çünkü kainatın bir kuralı vardır. Onunla ters düşerseniz felaketlere davetiye çıkarırsınız.? dedi. Genç polis memurlarına dürüstlükten ayrılmamaları, ahlaklı olmaları, adaletten ayrılmamaları ve vicdanlarının sesini dinlemelerini tavsiye eden Deniz, bu özelliklerin yollarını aydınlatacağına inandığını söyledi. Deniz, genç polis adaylarının anne ve babaları ile sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ederek başarı diledi.

Okul Müdürü Nuri Ateş ise iki yıllık ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 245 polisi emniyet teşkilatına taze bir kan olarak uğurlamanın sevincini ve heyecanını yaşadığını söyledi. Polisin başarısının halkla kurduğu ilişkinin niteliği, halkın güvenlik hizmetlerine katkıda bulunma oranı ve halka verdiği güven duygusuyla ölçüldüğünü hatırlatan Ateş, ?Görevinizi yaparken hukuk kuralları içinde kalmaya her zaman özen gösterin, kanunların size verdiği yetkileri yine kanunların çizdiği sınırlar çerçevesinde kullanın.? diye konuştu.

Okulun dönem birincisi Ahmet Erkan yaş kütüğüne adını çakarken, Erkan ile birlikte dönem ikincisi Selçuk Kömür ve Mahmut Kaynak'a Vali Yardımcısı Fikret Deniz, dördüncüsü Murat Şişbacak'a Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı diplomasını verdi. Dereceye giren 10 öğrenciye diploma ile birlikte çeşitli ödüller de hediye edildi. Tören, öğrencilerin ?yemin edip? polisliğe ilk adımı atmasının ardından tören geçişi ile sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adem Ersoy, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ertan Beşe, İl Jandarma Komutanı Murat Koç, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber